Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

26 maart 2012

Warme wafels met verse gist

250 gr gewone bloem
4 eieren
1 eetlepel suiker
20 gr verse gist (1 eetlepel droge gist mag ook wel)
2 dl lauw water
100 gr boter
3 dl lauwe melk

1. Meng de bloem met de eidooiers en de suiker
2. meng de gist met het lauw water en roer dit onder het deeg
3. smelt de boter en doe de melk erbij
4. roer deze samen onder het deeg
5. klop de eiwitten stijf en meng ze voorzichtig onder het deeg
6. laat het deeg wat rusten en bak ze dan in heet wafelijzer

Sonja

2 opmerkingen:

katieroux zei

ik ga er aan beginnen zie , straks kleinkinderen op bezoek , we gaan smullen ! :-)

Leen zei

Laat ons weten hoe ze smaakten! Veel plezier met de kleinkinderen!