Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

14 november 2013

Wafels voor Sinterklaas!

250 g bloem
100 g boter
80 g witte suiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
2 grote lepels speculoos (fijngestampt tot bijna poeder)
2 1/2 dl karnemelk

1. klop de boter samen met de suiker tot room
2. klop de eieren er een voor een door
3. doe de bloem erbij
4. meng de speculoos er onder (als je het heel fijn wilt, nog eens door zeef)
5. doe er langzaam de melk bij en roer tot een mooi geheel
6. bak in warm wafelijzer


Geen opmerkingen: