Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

21 december 2013

Music for Life Wafel recept!

Dit recept is een gemakkelijk recept als je voor grote groepen moet bakken.

1 kg zelfrijzende bloem
1 l melk
1/2 l water
3 eetlepels kristalsuiker, opgelost in een beetje warm water
1 pakje backing poeder
1 eetlepel tafelolie
250 g margarine (smelten en terug laten afkoelen)
2 eieren

1. Bloem, backing poeder, melk, water, suiker, olie en eidooiers mengen tot
een gladde massa
2. breng er dan voorzichtig de boter onder
3. klop de eiwitten tot sneeuw en doe ze onder het deeg
4. bak in warm wafelijzer (goed voor ongeveer 40 grote wafels)

Dit recept is van Magda, die deze wafels voor de jeugdraad bakt!  

Geen opmerkingen: