Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

2 december 2013

Nieuwjaarslukjes

Dit zijn fijne wafeltjes en de rum geeft er iets feestelijks aan!

500 tot 700 g bloem
2 pakjes vanillesuiker
450 g echte boter en smout
6 eieren

1. De vetmassa zacht laten worden, maar niet vloeibaar
2. suiker en bloem mengen en toevoegen
3. eigelen toevoegen
4. eiwitten stijfkloppen en voorzichtig onderbrengen
5. een glaasje rum toevoegen (je kan er dit ook uit laten)
6. een nacht op een koude plaats laten staan
7. bolletjes vormen en bakken

Anne

Geen opmerkingen: