Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

24 februari 2014

6 tips voor de perfecte wafel bij Libelle

Libelle heeft deze week 6 tips voor de perfecte wafel.  Zo geven ze de tip om aardappelbloem te gebruiken als je een aangebakken wafel hebt.  Je moet dan in koud water roeren tot een dik papje en daar een "wafel" van bakken.  Alle aangebrande stukjes zullen aan dit blijven plakken zodat je ijzer in een wip weer proper is!

Voor meer tips ga naar:

http://www.libelle.be/lekker/273366/6-tips-voor-perfecte-wafels



Geen opmerkingen: