Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

4 februari 2014

Wafels voor Valentijn!


750 g bloem
750 g suiker
750 g bakboter
6 pakjes vanillesuiker
12 eieren
75 g vanillepudding
snuifje zout

1. Boter zacht maken en de eidooiers er voorzichtig onder kloppen
2. suiker erbij doen en alles tot een romige massa kloppen
3. meng de bloem met de vanillepudding en doe het bij het deeg
4. klop de eiwitten goed stijf en breng ze er met een houten lepel voorzichtig onder

Om er echte Valentijn wafels van te maken, bak je ze het beste in een hartjes vorm!


Geen opmerkingen: