Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

22 maart 2014

Wafels met citroensaus

250g bloem
200g boter
200g suiker
5 eieren
1 zakje vanillesuiker
sap van 1 citroen

1. Roer de boter tot een gladde massa
2. voeg er de bloem toe en roer verder tot een mooi geheel
3. klop de eieren er een voor een door samen met de suiker
4. bak de wafels in een warm wafelijzer

Voor de citroensaus:
Laat 100 g boter smelten en doe her het citroensap bij.  Doe er eventueel wat suiker bij en serveer de warme saus bij de warme wafels!

Geen opmerkingen: