Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

30 december 2014

Nieuwjaars Lukjes!

500 g tot 700 g bloem
2 pakjes vanillesuiker
450 g echte boter en smout
6 eieren

1. De vetmassa zacht laten worden (niet vloeibaar)
2. suiker en bloem mengen en eigelen toevoegen
3. eiwitten stijf kloppen tot sneeuw en er voorzichtig onder doen
4. een nacht laten staan op een koude plaats
5. bolletjes vormen en bakken in een warm wafelijzer
6. speciaal voor het nieuwe jaar een glasje rum van 80c toevoegen!

Dit zijn fijne wafeltjes die de familie van Anne bakt voor het nieuwe jaar!




Wat is smout?  Wil je meer weten, klik op deze link:

http://streekproduct.be/producten/detail.phtml?id=894

Geen opmerkingen: