Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

21 april 2015

Volkoren Wafels met Banaan

150 g volkoren tarwe meel
150 g havermout
2 bananen
2 eetlepels olie
1 lepeltje bakpoeder
1 lepeltje bicarbonaat
snuifje zout
snuifje kaneel
snuifje nootmuskaat
1 eetlepel honing
380 ml melk

1. Zeef meel, bakpoeder, bicarbonaat, kaneel, nootmuskaat  en zout in kom
2. voeg er de havermout aan toe
3. voeg de melk en honing aan toe en de olie, klop goed tot een mooi geheel
4. plet de banaan in een apart kommetje en doe het bij de andere ingrediƫnten
5. meng alles goed en laat  minstens 5 min rusten
6. bak ze in een warm wafelijzer en serveer met honing (walnoten zijn ook heel lekker)






Geen opmerkingen: