Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

6 november 2015

Beginners wafel, speciaal voor Klaartje!

Dit is een gemakkelijk "beginners" warme wafel!  Iedereen kan het en ze zijn super lekker!

1 kg zelfrijzende bloem
4 zakjes vanille suiker
4 eieren
1 liter spuitwater
1/4 liter melk
4 soeplepels bruine suiker
1/2 liter olie (ik probeer altijd met minder olie en dat werkt ook!)

1. Doe de bloem in een grote kom
2. doe de engelen erbij doe het wit van de eieren in een aparte kom
3. voeg de vanillesuiker er nu ook bij
3. al roerend, doe je nu geleidelijk het spuitwater erbij en de melk, roer goed tot een mooi geheel
4. los de bruine suiker op in de olie en voeg dit bij het deeg
5. klop nu de eiwitten tot sneeuw en roer ze er voorzichtig onder
6. laat je wafelijzer goed warm worden en begin dan maar te bakken!

Lekker met bloemsuiker, bruine suiker, kandijsuiker, siroop, fruit en/of slagroom!


Geen opmerkingen: