Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

26 november 2015

Suikerwafels met parelsuiker!

500 g bloem
250 g boter
2 el bruine suiker
200 g parelsuiker
1 ei
14 g gedroogde gist
1 el honing
1.2 dl lauwe melk
1.2 dl lauw water
snuifje zout

1. Doe 350 g bloem in een grote kom en doe er de gist en bruine suiker bij
2. terwijl je goed roert, doe je er de melk en water bij
3. voeg het er toe en roer tot een mooi glad beslag
4. de de kom af met een handdoek en laat het 15 min op een warme plek rijzen
5. doe de rest van de bloem, de boter, de honing en de parelsuiker erbij
6. kneed tot een bal en laat weer 15 min rusten
7. verdeel het deeg in kleine balletjes
8. bak het deeg in een warm wafelijzer met grote ruiten!

Smakelijk!


Geen opmerkingen: