Het Belgische Wafel Forum! Chocolade, natuurlijk! En bier ook! Maar wat met Belgische wafels? De Belgische wafel, ze is springlevend. Meer dan 100 manieren om ze te maken, allerlei nuttige tips om ze te bakken, en talrijke kleurrijke anecdotes om ze verder op te smukken ontving ik na een zoekertje. Het oudste recept dateert van 1926, met 20 eieren, om ze op te krijgen, en de recepten gebaseerd op chocolade en cognac spreken tot ieders verbeelding. Amerikaanse vrienden staan met hun mond ... vol wafel en na deze hartverwarmende response voel ik me opnieuw zoveel dichter bij huis. Om jullie allemaal mee te laten smullen van Belgie's best bewaarde geheim, dacht ik ze hier allemaal neer te pennen. Indien je recept echter nog niet voor publicatie vatbaar is, laat het me dan weten. Ik ga er nog eentje proeven!

2 februari 2016

Appel Wafeltjes voor Lichtmis!


250 gr bloem
200 gr suiker
175 gr boter
3 eieren
1 dl melk
1/2 zakje bakpoeder
2 pakjes vanillesuiker
2 appels

1. Laat de boter mals worden
2. klop de eieren er onder
3. voeg de melk erbij en klop tot mooi geheel
4. meng de bloem er onder (best gezeefd,) samen met het bakpoeder
5. snij de appels in kleine stukjes en meng ze onder het deeg
6. bak in een warm wafelijzer
7. Je kan ze een paar dagen bewaren in een afgesloten doos!

Geen opmerkingen: